Anket
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Etiket Bulutu
Haber ve Duyurular
İşitme Cihazları Satışı ve Uygulama Merkezi Hizmete Açıldı.
Tarih: 17/04/2024
Genç girişimci Sinem Korkmaz Düzce’de Emniyet midürlüğü karşısınd... Devamını oku...
KELEŞ’TEN BAŞKAN KENAN SÜBEKÇİ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Tarih: 17/04/2024
  Gümüşova’nın yeni Belediye Başkanı  Kenan Sübekçi’y... Devamını oku...
CHP’li Keleş’ten vatandaşa ‘Aç Türkler’ diyen AKP’liye tepki
Tarih: 15/04/2024
VATANDAŞ İLK SEÇİMLERDE SİZİ TARİHTEN SİLECEKTİRCHP PM Üyesi ve Yerel Yönetimlerd... Devamını oku...
Başkan Sübekçi Görevi devraldı
Tarih: 08/04/2024
31 Mart Yerel seçimlerde Gümüşova Belediye başkanı seçilen Kenan Sübe... Devamını oku...
CUMHURBAŞKANLIĞINDAN KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!
Tarih: 03/04/2024
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme y&uu... Devamını oku...
Yerel Seçim Sonuçları İlçemize Hayırlar Getirsin
Tarih: 02/04/2024
Çağdaş Gümüşova Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Keleş, 31 Mart yerel s... Devamını oku...
Gümüşova Sübekçi'yi tercih etti
Tarih: 01/04/2024
Resmi olmayan sonuçlara göre Gümüşova Belediye Başkanlığı seçimini AK... Devamını oku...
Çiftçilere Hibe Yonca tohumu desteği sağlandı
Tarih: 20/03/2024
Gümüşova Kaymakamlığı Tarım ve Hayvancılığın Desteklenmesi amacıyla çiftçi... Devamını oku...
Düzce Valiliği zirai don riskine karşı üreticiler uyarıldı.
Tarih: 19/03/2024
Meteoroloji’den yapılan uyarıda “Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde bu... Devamını oku...
Başkan Tozan'dan Sağlık ve eczane çalışanlarına çiçek
Tarih: 15/03/2024
14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle; Belediye Başkan Yardımcımız Turhan SADAK Gümüşov... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 906212
Aktif: 6
Bugün: 288
Dün: 667
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Düzce Valiliği, Fındık Yevmiyelerini Açıkladı…

Düzce Valiliği, Fındık işçilerinin yevmiyesi açıklandı. Yevmiyeler Asgari 59,25 lira olarak belirlendi. 16 yaş altında işçi çalıştıranlara ise cezai işlem uygulanacak

 Başbakanlığın 19 Nisan 2017 tarih ve 30043 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2017/6 sayılı “Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi” konulu genelge uyarınca, Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla; bulundukları illerden Düzce ilimize gelen vatandaşlarımızın ve ailelerinin bu süreçte yaşadıkları sorunlarının giderilmesine yönelik olarak aşağıda belirtilen çalışmalar, ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğiyle yürütülecektir.

1- Genelge kurul üyelerince değerlendirilmiştir. Belirtilen kararlar alınmıştır.

2-Fındık toplamak maksadıyla İlimize gelen mevsimlik tarım işçileri fındık toplatacak olan işverenler tarafından kendi bahçelerinde bulunan evlerde ikamet ettikleri için geçici yerleşim alını oluşturulmamıştır. 2015 ve 2016 yıllarında Gümüşpınar İlköğretim okulu ve Karaçalı köyünde, yerleşim yeri olarak belirlenmiş ve bu yerleşim alanlarında konaklayan fındık işçisi olmamıştır.

3. Genelgenin 22. Maddesine istinaden Valilik bünyesinde, Hasan Ruhi YAYLACI Vali Yardımcımızın Başkanlığında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü ve Düzce Belediye Başkanlığı temsilcilerinden oluşan mevsimlik tarım işçileri bürosu kurulmuştur. Koordinatör olarak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Lütfi GÜLEÇ görevlendirilmiştir.

4. Fındık toplama işlerinde çalışacak işçilere cinsiyet ayrımı yapılmaksızın işçiler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2017 yılı için belirlenen günlük brüt asgari ücret olan 59,25- TL’nin altında ücret verilmeyecektir.

5. İşverenler tarafından fındık patozlarında tecrübesiz ve bilgisiz kişiler çalıştırılmayacak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli tedbirler alınacaktır.

6. Fındık patozlarıyla fındık çekim işinin yol kenarı ve yol üzerinde yapılmaması, trafiğin aksatılmaması ve tehlikeye düşürülmesine sebebiyet verilmeyecektir.

7. Çevre kirliliği ve orman yangınlarının önlenmesi açısından fındık cürufu (patoz artığının) yakılmayacak, patoz artığı gübre olarak değerlendirilecektir.

8. Düzce Belediye Başkanlığı tarafından gezici mevsimlik tarım işçilerinin otobüs terminali, park ve bahçelerde gelişi güzel konaklama ve beklemelerine fırsat verilmeyecek ve fındık toplama alanlarına yönlendirme yapılacaktır.

9. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca tahsis edilen bütçe olanakları ile ilgili kurum kuruluşlara yapacakları faaliyetlere mali destek sağlanacaktır. Ancak 2017 yılı için genelgede bahsedilen en geç Şubat ayına kadar Bakanlıktan bütçe talep edilmesi istenmekte ancak genelge Nisan 2017 yılında yürürlüğü girdiği için 2017 yılı için mali kaynak hazırlanamamıştır. 2017 Yılı için her kurum faaliyetlerini kendi imkanları ile gerçekleştirecektir. Valilik bünyesinde oluşturulan mevsimlik tarım işçileri bürosunca 2018 yılı için eylem planı ve mali bütçe ilgili kurum ve kuruluşların talebi doğrultusunda yapacakları faaliyet ve ihtiyaç analizine göre bütçe hazırlanacaktır.

10. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan 2016/5 sayılı Mevsimlik Tarım İşçileri ile Göçer ve Yarı Göçer Ailelerin Çocuklarının Eğitime Erişimi genelgesinin başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarca aynen uygulanarak titizlikle takip edilecektir.

11. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından; Mevsimlik Tarım İşçilerinin ve ailelerinin kanser taramaları ile bulaşıcı ve salgın hastalıklara karşı düzenli sağlık taramaları ve aşılarını yapmak, gebe kadın, bebek ve çocukların takibi, üreme ve kadın sağlığı hizmetleri, çevre sağlığı hizmetleri ve sağlık okuryazarlığı faaliyetleri periyodik olarak yürütülecektir. Gerektiğinde mobil sağlık ekipleri oluşturulacaktır. Sağlık hizmeti sunulan mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin T.C. kimlik numaraları her hizmet sunumunda alınarak kişi bazında sağlık hizmetinin türü (teşhis, tanı, tedavi vb. kişisel veri içermeyecek şekilde) bu hizmetin verildiği sağlık birimi/yer bilgisi ile birlikte Mevsimlik Tarım İşçileri Bilgi Sistemi'ne (e-Metip) aktarılacaktır.

12. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından; sağlık hizmeti sunulan mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin T.C. kimlik numaraları her hizmet sunumunda alınarak kişi bazında sağlık hizmetinin türü (teşhis, tanı, tedavi vb. kişisel veri içermeyecek şekilde) bu hizmetin verildiği sağlık birimi/yer bilgisi ile birlikte Mevsimlik Tarım İşçileri Bilgi Sistemi'ne (e-Metip) aktarılacaktır.

13. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından; Mevsimlik gezici tarım işçilerinin ve ailelerinin çalışma alanlarına nakillerinin 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve 4925 Sayılı Karayolları Taşıma Kanunu hükümlerine göre uygun araçlarla yapılması, bu konuda gerekli denetim ve kontrollerin uygulanması ve 1774 Sayılı Kimlik Bildirim Kanunu çerçevesinde Muhtarlıklar tarafından bildirilen işçilerin kimlik kontrolleri yapılacaktır.

14. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından fındık toplama zamanının belirlenmesi ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile muhtarlıklara bildirimi yapılacaktır.

15. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Hizmetler kapsamında ailelerin bilgilendirilmesi sağlanacak ve aileler; kadın, çocuk, engelli ve yaşlılar için sunulan hizmetlerden yararlandırılacaktır.

16. İl Müftülüğü tarafından mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin inanç ve ibadet ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tüm tedbirler alınacaktır.

17. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından mevsimlik tarım işçilerinin 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun EK 5. Maddesi gereğince mevsimlik tarım işçilerinin sosyal güvenlik kapsamı altına alınması hususunda işçiler nezdinde bilgilendirme çalışması yapılacaktır.

18. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından tarımda iş aracılığı yönetmeliği gereği tarım aracılarına tarım iş ve işçi bulma belgesi verilmesi, belgesi olmayan ve sözleşme imzalamadan iş alan aracıların mevzuat hükümleri gereğince denetimlerin yapılması, tarla sahiplerinin çalıştıracağı işçiler ile yapacağı tarım iş sözleşmesinin 10 iş günü içerisinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce onaylanması işlemlerini yürütecektir. Çocuk işçiliğini önlemek için ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak sahada gerekli denetimleri yapacaktır.

19. İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Sosyal hizmetler kapsamında engelli, yaşlı ve muhtaç olan ailelere mevzuat dahilinde gerekli yardımlar yapılacaktır.

20. Düzce ve Akçakoca Muhtarlar Derneği tarafından 1774 sayılı Kimlik Bildirim Kanunu çerçevesinde bölgemize gelen gezici mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin kimlik bilgilerinin ve ikamet ettirileceği bölgelere ulaştığında ilgili köy muhtarlığınca 24 saat için en yakın Jandarma Komutanlığına veya Emniyet Müdürlüğüne bilgi verecektir. Bulaşıcı hastalık ve şüpheli vakaların vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşları ile iletişime geçilecektir. 16 yaşından küçük çocuklar ile çalışamayacak kadar yaşlı ve hasta olanların çalıştırılmamasının önlenmesi konusunda tarla sahiplerine gerekli uyarılar yapılacaktır.

21. Alınan işbu kararın uygulanması için ilgili tüm birimlere tebliğine, ayrıca mutat vasıtalarla halka duyurulmasına/ilan edilmesine, bu kararlara aykırı davrananlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde, idari ve cezai yaptırım uygulanmasına,

Karar verilmiştir. Kamu oyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Haber tarihi: 25 / 07 / 2017
Haber Okunma: 1680
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedir? Gazeteciler Günü hakkında bilinmesi gerekenler…
Sonraki: BAKAN ÖZLÜ GÜMÜŞOVADA




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Sepet
Sepetiniz boş.
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal


e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com