Anket
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Etiket Bulutu
Haber ve Duyurular
İşitme Cihazları Satışı ve Uygulama Merkezi Hizmete Açıldı.
Tarih: 17/04/2024
Genç girişimci Sinem Korkmaz Düzce’de Emniyet midürlüğü karşısınd... Devamını oku...
KELEŞ’TEN BAŞKAN KENAN SÜBEKÇİ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Tarih: 17/04/2024
  Gümüşova’nın yeni Belediye Başkanı  Kenan Sübekçi’y... Devamını oku...
CHP’li Keleş’ten vatandaşa ‘Aç Türkler’ diyen AKP’liye tepki
Tarih: 15/04/2024
VATANDAŞ İLK SEÇİMLERDE SİZİ TARİHTEN SİLECEKTİRCHP PM Üyesi ve Yerel Yönetimlerd... Devamını oku...
Başkan Sübekçi Görevi devraldı
Tarih: 08/04/2024
31 Mart Yerel seçimlerde Gümüşova Belediye başkanı seçilen Kenan Sübe... Devamını oku...
CUMHURBAŞKANLIĞINDAN KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!
Tarih: 03/04/2024
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme y&uu... Devamını oku...
Yerel Seçim Sonuçları İlçemize Hayırlar Getirsin
Tarih: 02/04/2024
Çağdaş Gümüşova Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Keleş, 31 Mart yerel s... Devamını oku...
Gümüşova Sübekçi'yi tercih etti
Tarih: 01/04/2024
Resmi olmayan sonuçlara göre Gümüşova Belediye Başkanlığı seçimini AK... Devamını oku...
Çiftçilere Hibe Yonca tohumu desteği sağlandı
Tarih: 20/03/2024
Gümüşova Kaymakamlığı Tarım ve Hayvancılığın Desteklenmesi amacıyla çiftçi... Devamını oku...
Düzce Valiliği zirai don riskine karşı üreticiler uyarıldı.
Tarih: 19/03/2024
Meteoroloji’den yapılan uyarıda “Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde bu... Devamını oku...
Başkan Tozan'dan Sağlık ve eczane çalışanlarına çiçek
Tarih: 15/03/2024
14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle; Belediye Başkan Yardımcımız Turhan SADAK Gümüşov... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 909375
Aktif: 7
Bugün: 470
Dün: 470
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Bostancıoğlu ‘’Belediye olarak Gümüşova halkını rahatsız eden su problemi çözümü konusunda kendi imkanlarımızla yoğun çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu  su ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulundu. Bostancıoğlu ‘’Belediye olarak Gümüşova halkını rahatsız eden su problemi çözümü konusunda kendi imkanlarımızla yoğun çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Bostancıoğlu..’’GÜMÜŞOVA BELEDİYESİ OLARAK GÜMÜŞOVA HALKINI RAHATSIZ EDEN SU PROBLEMİ ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA KENDİ İMKÂNLARIMIZLA YOĞUN ÇALIŞMALAR YAPMAKTAYIZ. UZUN DÖNEMDEN BERİ YAPILAN ÇALIŞMALAR NİHAYET ÇÖZÜM NOKTASINA DOĞRU ULAŞMIŞ BULUNMAKTADIR. ÖNCELİKLE YEŞİLYAYLA SUYUNUN İLÇEYE GETİRİLMESİYLE İLK ADIM ATILMIŞ OLDU. DAHA SONRAKİ SAFHADA ÇAMDAĞINDAKİ ŞİFALI SU İLE İLÇE MERKEZİNDEKİ KAYNAK SONDAJLARINI YAPARAK PROBLEMİN ÇÖZÜLMESİ NOKTASINDA NİHAİ ÇÖZÜME ULAŞILMIŞ OLACAKTIR.’dedi

 

Daha sonra Bostancıoğlu,’’İlçenin uzun dönemden beri varlığı ifade edilen su problemi bir türlü çözüme kavuşturulamamıştı. Yaklaşık 10.000 nüfuslu ilçenin şebekesinde her an 40 lt. su olması gerekmektedir. İlçemiz merkezine sadece Karadere’deki kaynaklardan su gelmektedir. Diğer Memba kaynaklarından su alınamamaktaydı. Karadere’den gelen su, yazın mevsimsel sebeplerden ve bahçe sulamaları nedeniyle kapasitesi çok azaldığından ihtiyaca cevap veremeyerek şebekede çok azaldığı zamanlarda yüksek noktalara su ulaşamamaktadır. Su eksikliği sıkıntısını giderebilmek için Hacıkadirlerdeki Ova sondaj kuyusundan zaman zaman su basıldığından su içilemez duruma gelmektedir. Bu da suyun kullanımı yönünden problem doğurmaktadır. Bu durum doğal olarak halkın şikâyetlerine yol açmaktadır. Belediye olarak hiç su olmamaktansa hiç olmazsa kullanım suyu çeşmeden aksın düşüncesiyle istemeyerek de olsa zaman zaman içilemez niteliğindeki Hacıkadirler Köyündeki sondaj kuyusundan su basmak mecburiyetinde kalınmaktadır. ‘’dedi ve devam etti

‘’İlçemize Karadere’de bulunan(Tez Deresi, Mağara Deresi)  iki kaynaktan kışın ortalama 20-24 litre, yazın ise 8-12 litre kapasitesinde olan su ile Yeşilyayla’daki Kirazlı suyu ve 12 Eylül suyu toplamı yazın;6, kışın;10 litre olan su ile Dededüzü’ndeki şifalı su 10 litre civarında olmak üzere 5 tane kaynak suyumuz bulunmaktaydı. Bu sulardan ilçemize sadece Karadere’den su gelmekte olup diğerlerinden ilçe şebekemize su akmamaktaydı. Su probleminin çözümü için İller Bankası’na proje hazırlatarak ilçenin bu devasa problemini çözmek için müracaat ettiğimizde kaynakların menba tahsis kararı istendi. Yapılan inceleme sonucunda kaynakların menba tahsis kararı olmadığı görüldü. Yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucunda belirtilen kaynak gözelerin menba tahsis kararları alınmak suretiyle su kaynakları belediye açısından güvence altına alınmış oldu.

İlçenin su probleminin köklü çözümü için Yeşilyayla ormanındaki Kirazlı ve 12 Eylül sularının drenajları, kaptajları ile birlikte 13 km. lik İsale Hattı’nın projesi ve Dedüzü ve Çamdağı’ndaki suların ilçe şebekesine kazandırılması için 18 km.lik 2 ayrı proje hazırlandı. Jeoloji mühendislerine ilçenin köylerle birlikte tamamı taratılıp, yer altı kaynak suyu araması yapılarak ilçe merkezindeki Göçemenlik ve Çakalönü Mevkilerinde tespit edilen 2 yer altı suyuna yedek kullanım amaçlı su sondajları yapılarak çalışmalar tamamlandı.

 İlçenin öncelikli önemli problemi olan su probleminin çözümü yolunda ilk olarak Kasım ayının başından beri Belediye Su işleri Müdürlüğü ekip ve araçlarıyla yapılan çalışmalarla Yeşilyayla ormanındaki su, ilçeye getirilerek Merkez Mahallesi, Selamlar Köyü, Sanayi Alanı gibi bölgelerin su ihtiyacı bu kaynaktan sağlanarak ihtiyaca cevap verilecektir. Bu sayede ilçemize 1 gram suyun gelmediği Yeşilyayla hattındaki su, ifade edilen ilçe merkezindeki bölgelere dağıtılarak ilçe merkezinden geçen D-100 ün güneyinde yer alan bölgelerin su problemi köklü çözüme kavuşmuş olacaktır. Bu çalışma sonucunda ilçe merkezinin D-100’ün kuzeyindeki bölgeye de Karadere suyu kışın kapasite bakımından yeterli olacaktır.

Su işinin daha zengin ve köklü çözümü için sonraki aşamada Çamdağı Mevki’ndeki Şifalı Su kaynağı  18 km lik İsale Hattı’yla getirilerek, şebekede her an 40 litre su olabilecek şekilde yüzey kaynak suları temin problemi kökünden çözümlenmiş olacaktır.Ayrıca ilçe merkezindeki ön tespiti yapılan sondaj kuyularında gerekli sondajlar yapılarak herhangi bir arızaya karşı emniyet tedbiri olarak yedek su kaynağının da temini sağlanarak asırlık su problemi çözümlenmiş olacaktır. ‘’ şeklinde konuştu, Haber N.Keleş

 

 

Haber tarihi: 13 / 11 / 2013
Haber Okunma: 1897
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: GÜMÜŞOVA BELEDİYESİ İLK KAR SINAVINI BAŞARIYLA ATLATTI
Sonraki: Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisinin Gümüşova’da siyasi dengeleri altüst edecek ikinci bir aday adaylarının olduğu dile getirilmektedir.




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Sepet
Sepetiniz boş.
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal


e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com