Anket
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Etiket Bulutu
Haber ve Duyurular
İşitme Cihazları Satışı ve Uygulama Merkezi Hizmete Açıldı.
Tarih: 17/04/2024
Genç girişimci Sinem Korkmaz Düzce’de Emniyet midürlüğü karşısınd... Devamını oku...
KELEŞ’TEN BAŞKAN KENAN SÜBEKÇİ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Tarih: 17/04/2024
  Gümüşova’nın yeni Belediye Başkanı  Kenan Sübekçi’y... Devamını oku...
CHP’li Keleş’ten vatandaşa ‘Aç Türkler’ diyen AKP’liye tepki
Tarih: 15/04/2024
VATANDAŞ İLK SEÇİMLERDE SİZİ TARİHTEN SİLECEKTİRCHP PM Üyesi ve Yerel Yönetimlerd... Devamını oku...
Başkan Sübekçi Görevi devraldı
Tarih: 08/04/2024
31 Mart Yerel seçimlerde Gümüşova Belediye başkanı seçilen Kenan Sübe... Devamını oku...
CUMHURBAŞKANLIĞINDAN KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!
Tarih: 03/04/2024
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme y&uu... Devamını oku...
Yerel Seçim Sonuçları İlçemize Hayırlar Getirsin
Tarih: 02/04/2024
Çağdaş Gümüşova Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Keleş, 31 Mart yerel s... Devamını oku...
Gümüşova Sübekçi'yi tercih etti
Tarih: 01/04/2024
Resmi olmayan sonuçlara göre Gümüşova Belediye Başkanlığı seçimini AK... Devamını oku...
Çiftçilere Hibe Yonca tohumu desteği sağlandı
Tarih: 20/03/2024
Gümüşova Kaymakamlığı Tarım ve Hayvancılığın Desteklenmesi amacıyla çiftçi... Devamını oku...
Düzce Valiliği zirai don riskine karşı üreticiler uyarıldı.
Tarih: 19/03/2024
Meteoroloji’den yapılan uyarıda “Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde bu... Devamını oku...
Başkan Tozan'dan Sağlık ve eczane çalışanlarına çiçek
Tarih: 15/03/2024
14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle; Belediye Başkan Yardımcımız Turhan SADAK Gümüşov... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 906223
Aktif: 9
Bugün: 306
Dün: 667
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

Gümüşova Belediye Başkanlığı sosyal paylaşım sitesinden Kamuoyunu bilgilendirme mesajı yayımladı.Kamuoyunu bilgilendirme mesajında şu ifadelere yer verdi.

''Düzce ilimizde faaliyet gösteren yerel bir medya kuruluşunda yer alan 03.12.2022 tarihli ve “Tozan yatalak yaşlı adamın gözünün yaşına bakmadı” başlıklı haber hakkında Belediye Başkanlığımız tarafından kamuoyu bilgilendirmesi yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

Bilindiği üzere 23 Kasım 2022 tarihinde ilimizde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından ilgili kamu kurumları tarafından ivedilikle hasar tespit çalışmaları başlatılarak binaları hakkında ağır hasar kararı verilen ve yıkılması gereken vatandaşlarımıza gerek konteyner gerekse çadır desteği ivedilikle sağlanmıştır.

Görevi vatandaşlarına ilgili kanunlar çerçevesinde hizmet etmek olan kurumumuz tarafından da binaları yıkılacak olan vatandaşlarımız için tahsis edilen konteynerlerin su hattı ve kanalizasyon hattı bağlantıları ile çevre düzenleme çalışmaları da büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir.

Habere konu edilen durum ile ilgili olarak;

1- İlgili vatandaşın Fatih Mahallesi Atatürk Caddesinde bulunan arsasına 2022 Temmuz ayından bu yana konteyner kurarak ticari faaliyette bulunmak istediği bilinmektedir. Belediyemiz personelleri tarafından 2022 Temmuz ayında Düzce’ de faaliyet gösteren bir konteyner firmasında tesadüfen ilgili vatandaşla karşılaşılmış, arsası üzerine kuracağı konteyneri kendisi personellerimize göstermiş ve ticari faaliyette bulunacağını belirtmiştir. Kendisine yasaların öngördüğü şekilde ruhsat alabileceği personellerimiz tarafından detaylarıyla anlatılmış, anlatılanlar dışında bir uygulamada bulunduğu taktirde cezai işlemle karşılaşabileceği bildirilmiştir.

2- Depremden sonra gelinen süreçte ise ilgili vatandaş tarafından 2022 Temmuz ayında yaptırılan konteynerin söz konusu arsa üzerinde fırsattan istifade edilerek kurulması için çalışma yapıldığı tespit edilmiş, Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Amirliği tarafından kendisiyle yapılan görüşmelerde gerekli bilgilendirme ve uyarıların defalarca yapılmasına rağmen sözlü olarak “Size mi soracağım? Arazimden konteynerimi kimse kaldıramaz, hatta kaldırabiliyorsanız gelin kaldırın…” şeklinde kamu kurumunu tahkir ve tehdit edici nitelikte beyanda bulunmuştur. Belediyemiz Encümeni tarafından da haftalık olağan toplantı gününde kaçak yapı sınıfına giren konteyner hakkında kanunların öngördüğü çerçevede kaldırma ve cezai işlem uygulama kararı alınmıştır. Encümenimiz hususi olarak ilgili vatandaş için toplanmamıştır.

3- Söz konusu konteyner ile ilgili olarak Gümüşova Kaymakamlığı tarafından vatandaşın kendisine izin verildiğine dair Belediyemize gönderilen herhangi bir resmi yazı bulunmamakta olup, konteynerle ilgili Belediyemiz tarafından kanunlar çerçevesinde başlatılan işlemlerden sonra ilgili vatandaş tarafından Gümüşova Kaymakamlığına dilekçe verilmiş ve 01.12.2022 tarihinde konteyner vatandaş tarafından kiralanan bir vinç vasıtasıyla üretici firmaya geri götürülmüştür.

4- Depremin yaşandığı ilk dakikalardan itibaren görevinin başında olan Belediyemiz elbette yaşlı bir vatandaşının mağduriyetini göz ardı etmeyecek kadar vicdanlı ve taşıdığı sorumluluğun farkındadır. Bu nedenle ilgili vatandaş tarafından ofis tarzında kullanım için imal ettirilen ve ilçemizin en işlek caddelerinden bir tanesi üzerine konulan konteynerde yaşlı ve hasta olan bir vatandaşımızın kış şartlarında barınamayacağının apaçık ortada olmasından dolayı hem kanunen hem de vicdanen çocuklarının babalarının hastalığı ve yaşlılığını suistimal ederek fırsata çevirmelerinin önüne geçilmiştir. AFAD tarafından binaları yıkılacak olan vatandaşlara tahsis edilen konteynerlerin ilgili vatandaşların ikametine yakın yerlere veya yeterli alan var ise kendi ev arsalarına konulduğu ve barınma ihtiyacını karşılayacak şekilde imal edilmiş konteynerlerin tahsis edildiği herkes tarafından bilinmekte ve görülmektedir.

5- Diğer bir taraftan ilçemizin muhtelif yerlerinde bulunan ve habere konu edilen konteynerlerin inşaat ruhsatı bulunan bir arsada şantiye binası olarak kullanılan ve ruhsata tabi olmayan konteyner, tekerlekli römork konteyner oldukları kamuoyu tarafından bilinmelidir. Ayrıca bu konteynerlerin varlığı Belediye Başkanımız Muharrem TOZAN’ ın göreve geldiği 5 Nisan 2019 tarihinden de eskidir.

İlgili vatandaşın vermiş olduğu röportajda belirtmiş olduğumuz durumların sözlü veya yazılı ispat edilmesi yönündeki talebi doğrultusunda yukarıdaki açıklamalar yapılmış ve ispatlanmıştır. Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki; Gümüşova Belediye Başkanlığı kanunların belirlediği çerçevede görevini yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. Medya baskısı, algı operasyonları veya başka nitelikte hiçbir baskının altında kalmadan başta kanunlar olmak üzere ahlaki ve vicdani duygular nezdinde bu ve benzeri hiçbir kanunsuz işe göz yummayarak her vatandaşına eşit bir şekilde hizmet etmeye devam edecektir.''dedi


 

 

Haber tarihi: 06 / 12 / 2022
Haber Okunma: 394
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Kişisel Gelişimin Yaşı Yok
Sonraki: Gümüşova'da 50 yaşındaki bir kişi evinin altındaki dükkanda ölü bulundu




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Sepet
Sepetiniz boş.
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal


e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com