Anket
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Etiket Bulutu
Haber ve Duyurular
Erol Sübekçi, AK Parti Gümüşova İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Tarih: 07/09/2024
Erol Sübekçi, AK Parti  Gümüşova  İlçe Başkanlığına Adaylığ... Devamını oku...
Düzce CHP Millet vekili Talih Özcan'ın 30 Ağustos mesajı
Tarih: 29/08/2024
  Tarihimizin en şanlı, en kutlu ve en onurlu zaferi 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan... Devamını oku...
Başkan Sübekçi ilk 120 Günü değerlendirdi.
Tarih: 26/08/2024
31 Mart yerel seçimlerinde AK Partisi adayı olarak seçimlere giren ve Gümü... Devamını oku...
CHP Düzce millet vekili Talih Özcan Gümüşova'da
Tarih: 23/08/2024
CHP Düzce millet vekili Talih Özcan  programı kapsamında 22 Ağustos Perşembe  ... Devamını oku...
Öğrenciler okula ne kadar hazır?
Tarih: 19/08/2024
Eğitim danışmanı Barış balcı, öğrencilerin psikolojik, fiziksel ve bilgi yönünden o... Devamını oku...
Gümüşova Halkı Taş Ocağı İstemiyor
Tarih: 17/08/2024
Gümüşova Muhtarlar Derneği'nin organize ettiği 'İlçemizde Taş Ocağı İstemiyoruz' ... Devamını oku...
Cumayeri Öğretmen sürücü kursu’nda yetiştirilmek üzere bayan eleman alacaktır
Tarih: 09/08/2024
Alınacak elemanın en az lise mezunu olması  Üç yıl araç kullanan ve ehliye... Devamını oku...
Cumayeri Öğretmen sürücü kursu’nda yetiştirilmek üzere bayan eleman alacaktır
Tarih: 09/08/2024
Alınacak elemanın en az lise mezunu olması  Üç yıl araç kullanan ve ehliye... Devamını oku...
ÖZCAN’DAN FINDIK FİYATINA SERT TEPKİ!
Tarih: 02/08/2024
CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Talih Özcan, bu yılki fındık fi... Devamını oku...
FINDIK VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİKLERİNİN 2024 ÜRÜNÜ FINDIK REKOLTE TAHMİNİ AÇIKLAMASI
Tarih: 25/07/2024
Bilindiği üzere, her yıl İhracatçı Birlikleri tarafından üç aşamalı bir &c... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 975496
Aktif: 14
Bugün: 1008
Dün: 759
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Gümüşova Halkı Taş Ocağı İstemiyor

Gümüşova Muhtarlar Derneği'nin organize ettiği 'İlçemizde Taş Ocağı İstemiyoruz' konulu halk toplantısı yoğun bir katılım ile ilçe merkezinde gerçekleştirildi.

Gümüşova mahalle ve köy muhtarları; ilçede yapılması planlanan taş ocağı ile alakalı halkı bilgilendirerek, ocağın açılmaması için yaptıkları çalışmaları vatandaşlar ile paylaştılar.

Yapılan toplantıda halka hitaben konuşan Gümüşova Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Çavuş, öncelikle ev sahibi olarak katılımcılara hoş geldiniz diyerek, ilçenin bugünü ve geleceği için bir dönüm noktasında olduğunu belirtmiş ve ilçemizde kesinlikle taş ocağı açtırmayacağız demiştir.

Daha sonra söz alan Hendek Çukurhan Mahalle Muhtarı Taner Azun; ilgili maden şirketinin 2011 yılında da bölgeye gelerek taş ocağı açmak istediklerini belirtmiş, ancak dönemin muhtarlari olarak verdiğimiz mücadele sonunda almış oldukları ÇED raporunu iptal ettirdiklerini belirtmiştir.

Daha sonra söz alan çevre gönüllüsü Serdar Baba; Ocak için ruhsatlandırılan bölgenin ilçe merkezine ne kadar yakın olduğunu video ve fotoğraflar eşliğinde gösteren bir slayt sunumu yapmıştır.

Muhtarlar adına son olarak söz alan Yeni Mahalle Muhtarı Fehmi Enveş ise; ocağın açılması durumunda bırakın balkonumuzda sohbet etmeyi, hava almak için pencerelerimizi dahi açamayacağız diyerek, kesilecek olan ormanların sadece insanlar için değil tüm canlılar için bir yaşam kaynağı olduğunu belirtmiş ve 'yarın kıyametin topacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin' Hadisi Şerifi ile 990 dönüm yetişkin ormanı kesmeye niyeti olan şirkete tepkisini göstermiştir.

Gümüşova'da gerçekleştirilen toplantıya; Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, İyi Parti İl Başkanı Yunus Özer Ay, Ak Parti Gümüşova İlçe Başkanı Fatih Özcan, CHP Gümüşova İlçe Başkanı Hasan Altunbaş, MHP Gümüşova İlçe Başkanı Kadir Engin, Düzce Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Birol Aksu, Düzce Abhaz Kültür Derneği Başkanı İlhan Kıymet ve Sakarya Köyüme Dokunma Platformu Başkanı Mecdi Cengiz katılmıştır.

Programda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özcan Dağıstanlı; buraya siyasi bir kimlik taşıdığı için değil, Düzce'yi seven, doğayı seven bir çevreci olarak katıldığını belirtmiş ve hep başka şehirlerden üzülerek duyduğumuz doğa katliamı haberlerinin artık ilimiz Düzce'ye geldiğini söylemiştir. Hukuki ve örgütlenme konularında her zaman Gümüşova Halkı'nın yanında olacağını belirten Dağıstanlı; olası taş ocağı açılışı durumunda sadece Gümüşova'nın değil tüm Düzce'nin olumsuz etkilenecegini belirtmiştir.

Halk bulusmasinda söz alan İyi Parti İl Başkanı Yunus Özer Ay ise; burada Gümüşova Halkı'na destek olmak için bulunmanın kendisi için asli bir görev olduğunu belirtmiş ve halka rağmen hiçbir şey olmaz, dayatılamaz demiştir. Toplantının halkın bilgilenmesi için çok güzel tertiplendigimi belirten Ay; süreç boyunca Gümüşova Halkı'nın yanında olacağını belirtmiştir.

Toplantıda söz alan Ak Parti Gümüşova İlçe Başkanı Fatih Özcan ise; böyle bir konunun sığ siyasete indirgenemeyeceğini belirterek, Düzce Milletvekilleri ile konuyu araştırdıklarını ve firmanın kurumlardan aldığı izin ve ruhsatları gözden geçirdiklerini belirtmiştir. Ocağın açılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Özcan, akşam düzenlenen toplantıyı Gümüşova'nın taş ocağı konuda bilgilenmesi açısından faydalı buluyorum diyerek sözlerini tamamlamıştır.

Köyüme Dokunma Platformu Başkanı Mecdi Cengiz ise; böyle bir halk buluşmasının yapılacağını duyduğu anda yola çıktığını ve her konuda Gümüşova Halkı'nın yanında olduğunu söylemiştir.

Cengiz konuşmasında; örgütlenmenin önemine değinerek, bölgedeki insanların ocak açılışına karşı her zaman tetikte olması gerektiğini belirtmiştir.

Toplantıda son olarak söz alan Yeşilyayla Köyü önceki Muhtarı Aykurt Özkurt ise; biz köyümüzde daha önce nasıl taş ocağı girişimlerini engelledi isek şimdide ilcemizde açılması planlanan taş ocağını engelleyecegiz demiştir.

Halk buluşmasına katılan çocuk, kadın, erkek, yaşlı çok sayıda vatandaş ise; ellerindeki pankartlarla taş ocağına tepki göstererek, ilçelerinde asla taş ocağı istemediklerini ve açılmasına asla izin vermeyeceklerini belirttiler.

Muhtarlar Derneği; süreçte bundan sonra izleyecekleri yolları vatandaşlara anlatarak, taş ocağı ile mücadelede vatandaşların kendilerine güvenmelerini istemişlerdir. Toplantıya katılan vatandaşlar ise hepbirlikte alkışlar eşliğinde muhtarlarına destek oldular.

 

Haber tarihi: 17 / 08 / 2024
Haber Okunma: 182
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Öğrenciler okula ne kadar hazır?
Sonraki: Cumayeri Öğretmen sürücü kursu’nda yetiştirilmek üzere bayan eleman alacaktır




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Sepet
Sepetiniz boş.
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal


e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com