Anket
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Etiket Bulutu
Haber ve Duyurular
İşitme Cihazları Satışı ve Uygulama Merkezi Hizmete Açıldı.
Tarih: 17/04/2024
Genç girişimci Sinem Korkmaz Düzce’de Emniyet midürlüğü karşısınd... Devamını oku...
KELEŞ’TEN BAŞKAN KENAN SÜBEKÇİ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Tarih: 17/04/2024
  Gümüşova’nın yeni Belediye Başkanı  Kenan Sübekçi’y... Devamını oku...
CHP’li Keleş’ten vatandaşa ‘Aç Türkler’ diyen AKP’liye tepki
Tarih: 15/04/2024
VATANDAŞ İLK SEÇİMLERDE SİZİ TARİHTEN SİLECEKTİRCHP PM Üyesi ve Yerel Yönetimlerd... Devamını oku...
Başkan Sübekçi Görevi devraldı
Tarih: 08/04/2024
31 Mart Yerel seçimlerde Gümüşova Belediye başkanı seçilen Kenan Sübe... Devamını oku...
CUMHURBAŞKANLIĞINDAN KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!
Tarih: 03/04/2024
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme y&uu... Devamını oku...
Yerel Seçim Sonuçları İlçemize Hayırlar Getirsin
Tarih: 02/04/2024
Çağdaş Gümüşova Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Keleş, 31 Mart yerel s... Devamını oku...
Gümüşova Sübekçi'yi tercih etti
Tarih: 01/04/2024
Resmi olmayan sonuçlara göre Gümüşova Belediye Başkanlığı seçimini AK... Devamını oku...
Çiftçilere Hibe Yonca tohumu desteği sağlandı
Tarih: 20/03/2024
Gümüşova Kaymakamlığı Tarım ve Hayvancılığın Desteklenmesi amacıyla çiftçi... Devamını oku...
Düzce Valiliği zirai don riskine karşı üreticiler uyarıldı.
Tarih: 19/03/2024
Meteoroloji’den yapılan uyarıda “Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde bu... Devamını oku...
Başkan Tozan'dan Sağlık ve eczane çalışanlarına çiçek
Tarih: 15/03/2024
14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle; Belediye Başkan Yardımcımız Turhan SADAK Gümüşov... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 908186
Aktif: 9
Bugün: 88
Dün: 441
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

EMEKLİYE MÜJDE.

Milyonlarca emeklinin merak ettiği konulardan biri de Memur emekli sandığı SSK Bağkur Emekli maaşları zammı olacak mı 2016 Müjdesi ne zaman verilecek?

AK Parti '8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin tamamına yıllık bin 200 lira' müjdesi verdi. 3.3 milyon emeklinin zammı 2 bin 400 lirayı bulacak. 5.1 milyon kişiye ise bin 200 lira ödenecek.

1 Kasım sonrası için yol haritasını açıklayan AK Parti, açıkladığı müjdelerle emeklileri heyecanlandırdı. Bu müjdelerden biri de seyyanen zam oldu. Seçimlerden sonra çıkarılacak yasayla tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, rutin artışların yanı sıra 100 lira zam yani yıllık toplam bin 200 lira verilecek. Sayıları 8.9 milyon civarında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin tamamı bu düzenlemeden yararlanacak. 

DAHA ÖNCE ALANA DA VAR 

Hükümet, Temmuz ayında maaşı bin 100 liranın altında olan SSK ve Bağ- Kur emeklilerine ekstra seyyanen zam vermişti. Enflasyon artışı uygulandıktan sonra, maaşı bin lira ve altında olanlara 100 lira zam yansıtılmıştı. Bin lira ile bin 100 lira arasındaki maaşlar da bin 100 liraya tamamlanmıştı. Bu düzenleme sayesinde 5 milyon 125 bin emekli ekstra zam almış oldu. Bunların 3.3 milyonu da aylık 100, yıllık bin 200 lira gelir artışı sağladı. Şimdi çıkarılacak yeni yasa ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin tamamının geliri ayda 100, yılda bin 200 lira yükselecek. Böylece seyyanen zam düzenlemesinden yararlanmayan kalmayacak. Temmuz'da seyyanen zam verilen 5.1 milyon emekli ikinci kez ekstra artış almış olacak. Bunların 3.3 milyonunun da gelirindeki artış, ikinci kez 100 liralık zammı alacağı için yıllık 2 bin 400 liraya ulaşacak. Hükümet'in ekstra 100 lira zam düzenlemesi, SSK ve Bağ-Kur emeklileriyle sınırlı kalmadı. Toplu sözleşmede memur emeklilerine de ekstra ortalama 100 lira artış verildi. Bu zam da geçtiğimiz aydan itibaren yürürlüğe girdi.

İNTİBAK HEYECANI

İntibak bekleyen emeklilere de AK Parti'den güzel haber geldi. Beyannamede "Geçmişte olduğu gibi önümüzdeki süreçte de düşük düzeyde maaş alan emeklilerimizin gelir seviyesini alacağımız tedbirlerle yükselteceğiz" denildiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, bu ifadenin umut verici olduğunu söyledi. Ergün, "Ayrıca, ileri yaşlarda uygun istihdam olanaklarının geliştirilmesi de topluluğumuzca olumlu karşılandı" diye konuştu.

ÇALIŞAN EMEKLİYE TAM MAAŞ

AK Parti'nin seçim beyannamesinde çalışan emeklileri ilgilendiren bir müjde daha var. Ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi, Temmuz ödeme dönemi itibariyle yüzde 15'ten yüzde 10 çekilmişti. 630 binden fazla emekli bu düzenlemeden yararlandı. Kesintinin azaltılması yoluyla bu emeklilerin aylıklarında ortalama en az 50 liralık bir artış oldu. Şimdi bu prim kesintisi tamamen kaldırılacak. AK Parti'nin beyannamesinde, "Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisini tamamen kaldıracağız" denildi.

250 LİRA TAKSİTLE EV

AK Parti'nin beyannamesinden emeklilere ev de çıktı. Emekliler TOKİ eliyle uygun koşullarla ev sahibi yapılacak. Emeklilere 240 ay taksit şeklinde aylık 250 TL bedel mukabilinde konut sahibi olma imkanı sağlanacak. Hem emeklilerin hem dar gelirlilerin ev sahibi yapılması için ülke çapında konut hamlesi gerçekleştirilecek. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "Başbakanımız'ın müjdelediği 200 bin yeni konut ile başta emeklilerimiz olmak üzere, dar gelirli vatandaşlarımızı 250 TL taksitle yuva sahibi yapmak için faaliyetlerimizi hızlandırdık" dedi. Turan, şöyle konuştu: "2023 için hedefimizi 1 milyon konut olarak belirlemiştik; emeklilerimize dönük projelendirdiğimiz özel kontenjanlarla bu hedefi 200 bin yukarı çektik. Emeklilerin talebini karşılamak için, devletin her kademesinde, arazi üretiminde de seferberlik ilan edildi. Emekliye yüzde 25 kontenjan var. Kartını gösteren başvurabilir."

Emeklilere 2. seyyanen zam müjdesi

Emekli maaşlarında yeni dönem(seyyanen zam) ile ilgili sürprizler yaşanmaya devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz 'ın emekli zamlarının oran ile değil, geçim durumuna göre seyyanen zam şeklinde ya da toplu sözleşmede ortak olarak belirleneceğini ifade etmesinin ardından emekli maaşlarında ekstra zam için düğmeye basıldı. Hükümet, bu yıl hayata geçirdiği 100 liralık seyyanen zamdan faydalanamayan emekli kalmaması adına hareket geçti. Emekli maaşlarında seyyanan zammı geçtiğimiz Temmuz ayında cebine koyan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin, aynı imkandan bir kez daha yararlanabileceği de bir diğer iddialar arasında. 

Geçtiğimiz Temmuz ayında, enflasyon artışına ilave olarak, maaşı bin lira ve altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira seyyanen zam verillmiş,  bin lira ile bin 100 lira arasındaki maaşlar da bin 100 liraya tamamlanmıştı. Geride bıraktığımız ay içerisinde ise maaşına bakılmaksızın tüm memur emeklilerine 100 lira civarında artış yansıtılmıştı. Şimdi ise emekli maaşında seyyanen zamdan yararlanmayan emeklilere bu imkanın verilmesi söz konusu. Seyyanen zammı almayan SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de 100 liralık artışın verilmesi için hazırlıklar yapılıyor. Temmuz ayında cebine koyan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aynı imkandan bir kez daha yararlandırılabileceği de bir diğer iddia. Böylece tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira seyyanen zam verilecek. 

ÇALIŞAN EMEKLİYE TAM MAAŞ

AK Parti'nin seçim beyannamesinde çalışan emeklileri ilgilendiren bir müjde daha var. Ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi, Temmuz ödeme dönemi itibariyle yüzde 15'ten yüzde 10 çekilmişti. 630 binden fazla emekli bu düzenlemeden yararlandı. Kesintinin azaltılması yoluyla bu emeklilerin aylıklarında ortalama en az 50 liralık bir artış oldu. Şimdi bu prim kesintisi tamamen kaldırılacak. AK Parti'nin beyannamesinde, "Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisini tamamen kaldıracağız" denildi.

Emekliye zam yapılacak mı? Emekli Zam Oranları En Düşük Emekli Maaşı Ne kadar olacak? - Emekli Askere Zam hakkında merak edilen detaylar 8 Ekim 2015 perşembe tarihli haberimizdedir.Herkesin merakla beklediği o soruların cevabı açıklandı. Emekliye zam yapılacak mı? Emekli Zam Oranları En Düşük Emekli Maaşı Ne kadar olacak? hepsi ve daha fazlası haberin detaylarında sizlerle.

Seçimlerden Sonra Emekliye Zam Var mı? Ne Kadar?

ASGARİ ÜCRET ALANA VE EMEKLİYE ZAM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti'nin seçim beyannamesinde asgari ücret maaşının 1300 TL olacağını ve emeklilere 1200 TL ek zam verileceğini açıkladı. Davutoğlu, 1100 liranın altında maaş alan işçi ve BağKur emeklilerine de yılda 1200 lira ek zam yapılacacağını bildirdi.  Kendi işini kuracak gençlere 50 bin liralık destek vermeyi amaçlayan Ak Parti, Bağ-kur emeklisinden kesilen sosyal güvenlik primini tamamıyla ortadan kaldıracak. İktidar olması halinde ev almak için hesap açan vatandaşlara yüzde 15 destek sağlayacak olan Ak Parti, kadın girişimcilerin 100 bin TL'ye kadar 5 yıllık vadeli kredileri için yüzde 85 oranında kefaret sağlayacak.  Lise mezunu gençlerin 2 sene boyunca genel sağlık sigortalarını karşılamayı vaadeden Ak Parti, emeklilere 250 TL taksit ile ev sahibi olma olanağı sunacak. Esnafa faizsiz kredi, gençlere ücretsiz internet, ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronlara kamuda istihdam, yemde ve gübrede KDV'nin kaldırılması da AKP vaatleri arasında. Davutoğlu, seçim beyannamesindeki vaatlerin toplam maliyetinin 19 milyar TL olduğunu açıkladı.

 N.KELEŞ

 

Haber tarihi: 30 / 11 / 2015
Haber Okunma: 2142
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: GÜMÜŞOVA BELEDİYESİ İLK KAR SINAVINI BAŞARIYLA ATLATTI
Sonraki: BELEDİYE BAŞKANLARI BİRLİĞİNDEN SEMİNER




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Sepet
Sepetiniz boş.
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal


e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com